Autorijles Haarlem

fotoshoot 4Autorijles bij rijschool Haarlem Snelvaardig

Leren autorijden is leren verantwoord te rijden. Veilig rijden vereist een wisselwerking tussen jou en andere verkeersdeelnemers. Er komt meer bij kijken dan alleen het kennen van de verkeersregels. Verkeersinzicht is minstens zo belangrijk.
Om dit te kunnen bereiken heb je een rijschool nodig die professioneel te werk gaat en is een vriendelijke instructeur is een must. Bij ons krijg je altijd les van dezelfde instructeur in dezelfde lesauto, dit helpt het leerproces te versnellen.

Het beste resultaat bereik je met een rijles van twee uur. Wij werken altijd met een instructiekaart. We houden daarop bij wat goed gaat en waar nog aan gewerkt moet worden. Zo weet je op elk moment in de rijopleiding precies hoe ver je gevorderd bent.

Fase 1: Voertuigbeheersing
We beginnen de opleiding met het aanleren van de beheersing van de auto. Hierbij moet je denken aan het wegrijden en stoppen, sturen, schakelen, achteruit rijden. Hier wordt dus de basis gelegd voor de rest van de opleiding. Je leert wat een juiste zithouding is en hoe je deze instelt. Hoe doe je de verlichting aan en hoe werkt de airconditioning. De moeilijkheidsgraad bouwen we vervolgens telkens wat op. Het is belangrijk dat je de auto goed onder controle hebt voordat we een fase verder gaan.

Fase 2: Verkeersdeelname
Als de beheersing van het voertuig goed gaat, dan gaan we natuurlijk de weg op.
Dit is een hele aparte maar vooral leuke ervaring! Het echte autorijden gaat dan beginnen en je zult merken dat dit vaak lastiger is dan dat het lijkt. Je moet veel dingen tegelijkertijd kunnen doen zoals schakelen, remmen, sturen, kijken, inschattingen maken, beslissen, reageren, anticiperen...
In het begin is dit best lastig en het is onze taak om dit geleidelijk aan jou over te brengen, zodat je het uiteindelijk helemaal zelfstandig kunt.

Fase 3: Inzicht en Ervaring
In deze fase is de beheersing vloeiend en gaat de verkeersdeelname goed. Nu gaan we de puntjes op de figuurlijke ‘i’ zetten en gaan we moeilijkere verkeerssituaties oefenen. Ook hier komen bijzondere verrichtingen aan de orde.
In deze fase kunnen we beginnen met proefexamens rijden zodat je precies weet wat je straks te wachten staat. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je aan het CBR laat zien dat je een volwassen en zelfstandige bestuurder bent.
Dit is dus wat anders als foutloos, want we zijn tenslotte allemaal mensen.

Vraag een proefles aan!

Wil je weten welke pakket het beste bij jou past? Dan adviseren wij een geheel vrijblijvende proefles. Bij afname van een pakket is de proefles GRATIS! De instructeur heeft na een proefles een goed beeld van jouw rijvaardigheid, aanleg en inzicht. Hij zal jou je dan adviseren welke pakket bij jou past.
Je kunt direct beginnen met je rijlessen in Haarlem en omgeving,
dus wacht niet langer en schrijf je direct in.

Call Now Button